Siirry pääsisältöön

Lähimmäinen.


Heips rakkaat lukijat ja tukijat <3

Viikko on mennyt nopeasti. Eilen oli viimeinen hoitopäivä siskon lasten kanssa. Hyvin on siis viikko kaikin puolin mennyt. Ainut miinus viikosta, aikaiset aamu herätykset. Onneksi saan nukkua pitkään, kun harkka alkaa ja päivätkin ovat sopivan mittaisia. Ehtii tehdä perheelle ruokaa ja hoitaa omat lapset.

Tänään kävimme osan porukan kanssa Linnanmäellä. Lumo-kodit järjesti lintsi päivän heidän asukkailleen. Olimme kolmisen tuntia siellä ja saimme kieppua laitteissa päämme pyörälle. Tosin yksi lapsistamme sairastaa tällä hetkellä oksu tautia, niin harmitti paljon, kun kaikki eivät päässeet mukaan. Juuri tuossa ajattelin, että kurjaan vaiheeseen sairastumiset tulee. Minulla alkaa harjoittelu ja siskon tyttäret aloittavat maanantaina päiväkodin. Harmittaa, kun eilen oli enemmänkin hoitolapsia meillä kotona. Mutta eihän näille sairastumisille mitään mahda. Ei toki ole kiva olla sairaana heti ja olla poissa harjoittelusta.

Ajattelin myös tänään kirjoittaa blogiini aiheesta lähimmäinen. Millainen ihminen on lähimmäinen? Tietysti meillä jokaisella on omat määritteet ja mielipiteet sillekin asialle. Olen myös huomannut omassa elämässäni, että ne ihmiset joilta et voisi kuvitella saavasi apua, ovatkin niitä ensimmäisiä, jotka auttavat sinua hädän hetkellä. Eilenkin satoi vettä, olisimme lähteneet ystäväni kanssa lenkille. Seisoimme talomme edessä katoksen alla ja tilauksesta naapuri tuli ja heitti meidät läheiselle pururadalle. Pääsimmekin lenkille, kun sade kuuro oli loppunut pururadalle saapuessa. Olen myös huomannut senkin puolen, että onko meillä ihmisillä auttaminen pyytetöntä vai pakonomaista. Toki meistä jokainen on vajavainen ja ei meitä sormella kuuluisikaan osoittaa. Olen kuitenkin iloinen siitä, että niitäkin enkeleitä löytyy vielä tänä päivänä, jotka omastaan antavat aikaa sinulle ja he eivät oleta, että annat aikaa heille takaisin.

Nyky päivänä myös ihmisistä on tullut hirveän itsekeskeisiä. Pyöritään omien asioiden ympärillä, eikä huomata niitä todellisia apu kohteita. Meitä ihmisiä on liian vähän tekemään jotakin hyvää lähimmäiselle. Kaupassa ollessani autoin erästä henkilöä pakastealtaalla. Miten hyvän mielen hän siitä sai, kun annoin aikaani ja apuani sillä hetkellä hänelle. Tämä on ihan parasta. Toki myös auttamisen halun tarvitsee tulla luonnostaan. Kyllä sen huomaa, jos ihmisellä ei ole sitä aitoa auttamisen halua.

Raamatussakin on kertomus laupiaasta samarialaisesta. Pari ihmistä kulki ohi ja viimeinen auttoi. Tätä myös saa kokea ihan omassa elämässä arjen keskellä. Jos näet maassa makaavan ihmisen, jäätkö auttamaan häntä ja kysytkö miten hän voi? Vai valitsetko sen osan, että kuljet ohi, piittamatta siitä mikä hänen tilanteensa on. Monesti myös nämä asiat voidaan aloittaa meidän omista lähimmäisistä. Perheestämme, ystävistämme, naapureistamme yms. Valitsetko sen, että teet jonkun ihmisen iloiseksi vai kuljetko ohi kiireellisen näköisenä. Tällä tekstillä en myöskään halua syyllistää ketään ihmistä. En ole itsekään sen parempi ihminen.

Ihanaa viikonloppua teille jokaiselle rakkaat lukijat ja tukijat <3 Opetellaan siitä pois, että emme olisi niin itsekkäitä ihmisiä vaan nimenomaan autamme heitä, joille voimme olla avuksi missä tahansa asiassa. Muistan, kun eräässä laulussa lauletaan: ”mitä toivot toiselta, tee se itse hälle. Tässä sääntö kultainen, myös sun ystävälle”.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huono seura hyvät tavat turmelee.

 Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Ihanaa taas jakaa teille jotakin suoraan sydämestä. Ajattelin teille kirjoittaa siitä, kuinka olen omassa elämässäni kokenut sen, että todellakin seura tekee kaltaisekseen. Viimeksi kirjoitin teille jonkin verran entisestä avioliitostani, joka päättyi lopulta eroon. Toki jokaisella ihmisellä on asiasta omat näkemykset ja monesti kuullaan se toisen ihmisen versio, toinen jää kuulematta ja sillä perusteella tulkitaan, millainen toinen ihminen on. Olen aikaisemmin kirjoittanut siitä, kuinka usko on osa minua ja minun sekä lasteni elämää. Olin noin kymmenenvuotias tullessani uskoon ja minut kasvatettiin ikään kuin pumpulissa. Vanhempani kielsivät minulta lähes kaiken, sanomalla, että ei uskovaiset ihmiset tee niin. Muistan monesti, kun en uskaltanut sanoa kavereille, että en pääse johonkin, kun vanhempani eivät anna lupaa. Toisaalta olen siitä kiitollinen, että he varjelivat minua viimeiseen asti kaikelta pahalta, kunnes jossain vaiheessa tein kaikk

Kesäkuun kuulumiset.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Pitkästä aikaa kirjoittelen blogia ja saan syventyä kirjoitusten pariin. Olen tässä monet kerrat miettinyt, että nyt kesällä somettaminen on muutenkin jäänyt vähemmälle. On ollut niin paljon mukavaa tekemistä, että ei ole somessa ja puhelimella ehtinyt roikkua niin paljoa. Kesäkuu alkaa olla lopuillaan ja kohta on enää kuukausi lomaa jäljellä. Ehkä kuitenkin puoltoista kuukautta, mutta niin se aika vaan kiitää ja menee nopeasti, kun on kivaa tekemistä. Tosiaan sain olla tuossa miesystäväni kanssa kaksin toukokuun viimeisen viikon sekä kesäkuun ensimmäisen viikon. Vierailimme lapsuuden maisemissa ja aika meni todella nopeasti. Kesäkuun toisella viikolla lapset tulivat takaisin kotiin. Ehdimme olla kotona muutaman päivän ennen varsinaista loma reissua, jonne lähdimme koko porukalla kaikki yhdessä. Lapset pääsivät maaseudulle ja lapsuuden maisemiini viettämään aikaa. Uimme, söimme, leivoimme, kyläilimme ja shoppailimme. Teki todella hyvää lapsille o

Nallekarkit ei koskaan mee tasan.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat <3 Viimeisiä päiviä viedään tällä viikolla. Viikko on mennyt nopeasti. Huomenna on jo perjantai ja sehän tarkoittaa tikkien poistoa. Jipii! Viikonloppu alkaa ja sunnuntaina saan omat lapset kotiin <3 Ikävä jo heitä. Tämä päivä ei ole ollut viikon paras päivä. Siitä myöhemmin lisää. Aamulla herätessäni olin pirteä. Nukuin viime yön pitkästä aikaa hyvin. Sekin vaikuttaa siihen, että ei ole päivisin niin väsynyt. Minulla piti tänään olla psykiatrisen sairaanhoitajan tapaaminen. Peruin sen kuitenkin, sillä en voi vielä istua ja sain jutella mieltä painavista asioista sielunhoitoterapeutin kanssa. Aion kuitenkin huomenna varailla uutta aikaa hoitajan tapaamiselle. Maanantaina pääsenkin taas pitkästä aikaa ryhmään, jossa käyn. Pari kertaa jäänyt väliin leikkauksen vuoksi. Tänään todellakin minulla ei ollut onnenpäivä. Vetoketju meni takista rikki ja sitä ei voi korjata. Lähdimme miehen kanssa Helsinkiin pyydystämään uutta takkia. Tuloksett