Siirry pääsisältöön

Meidän perheen joulu


Heips rakkaat lukijat ja tukijat!

On ollut ihana olla kotona ja viettää joulua oman perheen kesken. Monet matkustelevat jouluna sukulaisiin tai johonkin muihin paikkoihin. Minusta on kiva viettää joulua kotona. Tämä oli meidän ensimmäinen virallinen joulu lasten kanssa yhdessä. Lapset ovat jo kovin isoja ja omatoimisia, joten on ollut todella helppoa olla heidän kanssaan.

Aatonaatto

Aamusta kävimme mieheni kanssa seurakunnassa. Oli ihana aloittaa tuleva joulu seurakunnassa hiljentymällä. Itse olin myös musiikissa mukana ja oli tosi kiva, kun omat tyttäremme olivat apunamme musiikki voimisissa seurakunnalla. Kävimme mieheni kanssa kahden syömässä. Oli ihanan rento sunnuntai päivä. Illemmasta lapset tulivat meille. Alkoi arjen ja joulupyhien vietto oman perheen kesken. Tytöt tekivät pipari taikinan valmiiksi ja lapset kovasti odottivat jouluaattoa. Ilta meni rauhallisissa tunnelmissa koti sohvalla. Ei siinä sen kummempaa kaivannut. Ihana, kun koko perhe sai olla koolla meillä kotona.

Jouluaatto

Seurakunnassamme oli ruoanjako. Menin sinne myös auttelemaan. Oli ihana sitä kautta jakaa ihmisille joulu iloa ja hyvää mieltä. Tuli moneen otteeseen toivotettua hyvät joulut jokaiselle. Ruoanjaon jälkeen ystävä tuli meille kyläilemään vähäksi aikaa, jonka jälkeen, kun hän lähti, saimme perheenä aloittaa jouluaterian. Ennen jouluateriaa katsoimme joulurauhan sekä luimme jouluevankeliumin. Oli mukava rupattelu hetki siinä samalla, kun söimme jouluateriaamme. Lapset kävivät pulkkamäessä ruoan jälkeen ja me mieheni kanssa kaupassa ostelemassa vielä muutamat joulujutut. Illemmasta jaoimme lahjat lapsille. Meillä oli sellainen systeemi, että nostimme hatusta vuorotellen jokaisen nimiä ja se, kenen nimi tuli, sai avata lahjan. Loppu ilta meni joulukonserttia katsellessa miehen kanssa kotisohvalla. Tuli valvottua myöhään kynttilöiden loistossa.

Joulupäivä

Nukuin pitkään. Puolilta päivin söimme koko sakki aamupalan. Iltapäivästä kävin lasten kanssa kaupoilla ja piristi mieltä kyllä, että jaksoi selkäkipujen kanssa lähteä liikenteeseen. Iltapäivästä söimme jouluruoan ja nautimme toistemme seurasta. Ehdin myös tuossa tohinassa pelata yhden pelin jazzia. Tyttäreni teki joulutortut uuniin ja lapset lähtivät ulos pulkkamäkeen. Nyt odotan ystävääni kyläilemään ja istumaan meille iltaa. Siinähän se joulupäivä meneekin kotisohvalla leppoisasti. Loppu illasta katsoimme mieheni kanssa raskasta joulua kiertueen telkkarista.

Tapaninpäivä

Heräsin vasta 12.30. Huomasi todellakin, että oli univelkaa ja tuli nukuttua pitkään. Söin aamupalan vasta noin 13.30 aikoihin. Omat lapseni lähtivät käymään isänsä luona, kun menivät sinne hakemaan joululahjansa ja onnittelemaan isäänsä. Minä jäin mieheni ja hänen lastensa kanssa kotiin pelailemaan Aliasta. Laitoin jouluruoan uuniin ja söimme, jonka jälkeen pelasimme koko sakki Monopolya. Siinä menikin useampi tunti sitten. Tämä päivä on vielä mennyt herkuttelun parissa. Huomenna alkaakin taas arki ja joulun aika on ohi. Sunnuntaihin asti olemme kaikkien lasten kanssa. Siskon tyttö myös saapuu huomenna meille hoitoon. Ajattelimme koko sakki käydä uimahallissa. Viikonlopun varmaan vietämme taas rennosti kotona. On ihana viettää lomaa ilman sen tarkempia aikatauluja.

Ihanaa loppu vuotta teille jokaiselle ja nautitaan rakkaista ihmisistä, joiden kanssa saamme viettää aikaa. Ensi vuotta odotellen, vielä ei tiedä, mitä kaikkea ensivuosi tuo tullessaan. Sitä odottaen ja toivoen.

-Johkis

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huono seura hyvät tavat turmelee.

 Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Ihanaa taas jakaa teille jotakin suoraan sydämestä. Ajattelin teille kirjoittaa siitä, kuinka olen omassa elämässäni kokenut sen, että todellakin seura tekee kaltaisekseen. Viimeksi kirjoitin teille jonkin verran entisestä avioliitostani, joka päättyi lopulta eroon. Toki jokaisella ihmisellä on asiasta omat näkemykset ja monesti kuullaan se toisen ihmisen versio, toinen jää kuulematta ja sillä perusteella tulkitaan, millainen toinen ihminen on. Olen aikaisemmin kirjoittanut siitä, kuinka usko on osa minua ja minun sekä lasteni elämää. Olin noin kymmenenvuotias tullessani uskoon ja minut kasvatettiin ikään kuin pumpulissa. Vanhempani kielsivät minulta lähes kaiken, sanomalla, että ei uskovaiset ihmiset tee niin. Muistan monesti, kun en uskaltanut sanoa kavereille, että en pääse johonkin, kun vanhempani eivät anna lupaa. Toisaalta olen siitä kiitollinen, että he varjelivat minua viimeiseen asti kaikelta pahalta, kunnes jossain vaiheessa tein kaikk

Kesäkuun kuulumiset.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Pitkästä aikaa kirjoittelen blogia ja saan syventyä kirjoitusten pariin. Olen tässä monet kerrat miettinyt, että nyt kesällä somettaminen on muutenkin jäänyt vähemmälle. On ollut niin paljon mukavaa tekemistä, että ei ole somessa ja puhelimella ehtinyt roikkua niin paljoa. Kesäkuu alkaa olla lopuillaan ja kohta on enää kuukausi lomaa jäljellä. Ehkä kuitenkin puoltoista kuukautta, mutta niin se aika vaan kiitää ja menee nopeasti, kun on kivaa tekemistä. Tosiaan sain olla tuossa miesystäväni kanssa kaksin toukokuun viimeisen viikon sekä kesäkuun ensimmäisen viikon. Vierailimme lapsuuden maisemissa ja aika meni todella nopeasti. Kesäkuun toisella viikolla lapset tulivat takaisin kotiin. Ehdimme olla kotona muutaman päivän ennen varsinaista loma reissua, jonne lähdimme koko porukalla kaikki yhdessä. Lapset pääsivät maaseudulle ja lapsuuden maisemiini viettämään aikaa. Uimme, söimme, leivoimme, kyläilimme ja shoppailimme. Teki todella hyvää lapsille o

Nallekarkit ei koskaan mee tasan.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat <3 Viimeisiä päiviä viedään tällä viikolla. Viikko on mennyt nopeasti. Huomenna on jo perjantai ja sehän tarkoittaa tikkien poistoa. Jipii! Viikonloppu alkaa ja sunnuntaina saan omat lapset kotiin <3 Ikävä jo heitä. Tämä päivä ei ole ollut viikon paras päivä. Siitä myöhemmin lisää. Aamulla herätessäni olin pirteä. Nukuin viime yön pitkästä aikaa hyvin. Sekin vaikuttaa siihen, että ei ole päivisin niin väsynyt. Minulla piti tänään olla psykiatrisen sairaanhoitajan tapaaminen. Peruin sen kuitenkin, sillä en voi vielä istua ja sain jutella mieltä painavista asioista sielunhoitoterapeutin kanssa. Aion kuitenkin huomenna varailla uutta aikaa hoitajan tapaamiselle. Maanantaina pääsenkin taas pitkästä aikaa ryhmään, jossa käyn. Pari kertaa jäänyt väliin leikkauksen vuoksi. Tänään todellakin minulla ei ollut onnenpäivä. Vetoketju meni takista rikki ja sitä ei voi korjata. Lähdimme miehen kanssa Helsinkiin pyydystämään uutta takkia. Tuloksett