Siirry pääsisältöön

Toukokuu ja äitienpäivä viikko.


Heips rakkaat lukijat ja tukijat!

Ollaan puolessa välissä viikkoa ja täytyy sanoa, että tämä etäkoulu ottaa hermoille. Kun perheessä on erityislapsi, joka vaatii koko aikaista huomioita, että istut lapsen vieressä ja neuvot, kun hän tekee tehtäviä. Välillä tulee turhautunut olo, kun yhtäkkiä lapsesi makaa lattialla ja ulvoo ja puskee henkeä ulos. Siinä vaiheessa tuntuu siltä, että saisitpa jotkut kuulosuojaimet päähäsi.

Kotonamme myös tällä hetkellä asuu teini ikäinen tytär. Hänen kanssaan on omat haasteensa, kun pyydät tekemään jotakin, niin vastaus on ihan kohta tai katson videon. Olenkin hankkinut puhelimiin family linkin googletilin kautta. Pystyn siis jossakin tilanteessa tarvittaessa laittamaan kiinni lapsen puhelimen eli lukkoon. Silloin lapsi ei voi työskennellä puhelimella ja avaan sen vasta sitten, kun tietyt hommat on tehty, joita olen pyytänyt tekemään.

Perheessä myös tällä hetkellä vallitsee se, että molemmat lapset ärsyttävät toisiaan ja tappelevat keskenään. Tuntuu, että aamupäivä koulutöiden ohessa menee siihen, että saat komentaa isoja lapsia ja muut työt jäävät tekemättä. Onneksi minulla sentään on enää kolme päivää tänä keväänä koulua. Sen jälkeen voin huokaista helpotuksesta, että ei tarvitse istua läksy kirjojen parissa itse. Lapsilla on vielä tämän viikon jälkeen kolme viikkoa koulua jäljellä. Minä tosin ilmoitin koululle, että meillä lapset eivät mene kouluun, kun minulla sekä tyttärellä on perussairaus, joten kuulumme 
riskiryhmään. Vielä olisi nämä viikot pinnistettävä, ennekuin lapsilla kesäloma voi alkaa.

Onneksi myös arjen keskellä on uskaltanut jonkun verran nähdä ystäviä ulkona. Meillä on muutama äiti ja olemme mammat tiimi. Tänäänkin teki niin hyvää, kun tapasimme porukalla ulkona ja meillä oli nyyttäri periaatteella eväät mukana. Lapset olivat todella innoissaan siitä, että he pääsivät ulos purkamaan energiaa. Vielä sen jälkeen, jaksoin ottaa siskon tytöt ilta kylään.

Huomenna onkin jo torstai ja lapset lähtevät viikonlopuksi isälleen. Saa muutaman päivän hengähtää. Tänäänkin minulta kysyttiin, että onko suunnitelmia ja mitä aion tehdä. Mielessäni on vain se, että saisin ulkoilla, nauttia hyvistä säistä, ruokailla ja lepäillä. Tällä hetkellä, kun arki on hektistä lasten kanssa, niin kaipaa vain lepoa. Ehkä aion nukkua koko viikonlopun äitienpäivään asti.

Äitienpäiväksi suunnittelin leipovani mansikkajuustokakun. Olen nyt useammin alkanut leipomaan ja se on erittäin mukava juttu. Siksi tykkäänkin siitä, että saan leipoa kotona ja saamme nauttia leivonnaisia yhdessä. Tässä viime viikkojen aikana olen leiponut mustikkapiirakkaa, mangojuustokakkua, sämpylöitä, pannukakkua, kinkkupiirakkaa ja ja mitä muuta vielä. Nyt taisi muisti tehdä tepposen.

Ihanaa alkavaa kesää teille jokaiselle rakkaat lukijat ja tukijat! Ja oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille. Olit sitten missä muodossa tahansa äiti.

Rakkaudella: Johkis

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huono seura hyvät tavat turmelee.

 Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Ihanaa taas jakaa teille jotakin suoraan sydämestä. Ajattelin teille kirjoittaa siitä, kuinka olen omassa elämässäni kokenut sen, että todellakin seura tekee kaltaisekseen. Viimeksi kirjoitin teille jonkin verran entisestä avioliitostani, joka päättyi lopulta eroon. Toki jokaisella ihmisellä on asiasta omat näkemykset ja monesti kuullaan se toisen ihmisen versio, toinen jää kuulematta ja sillä perusteella tulkitaan, millainen toinen ihminen on. Olen aikaisemmin kirjoittanut siitä, kuinka usko on osa minua ja minun sekä lasteni elämää. Olin noin kymmenenvuotias tullessani uskoon ja minut kasvatettiin ikään kuin pumpulissa. Vanhempani kielsivät minulta lähes kaiken, sanomalla, että ei uskovaiset ihmiset tee niin. Muistan monesti, kun en uskaltanut sanoa kavereille, että en pääse johonkin, kun vanhempani eivät anna lupaa. Toisaalta olen siitä kiitollinen, että he varjelivat minua viimeiseen asti kaikelta pahalta, kunnes jossain vaiheessa tein kaikk

Kesäkuun kuulumiset.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Pitkästä aikaa kirjoittelen blogia ja saan syventyä kirjoitusten pariin. Olen tässä monet kerrat miettinyt, että nyt kesällä somettaminen on muutenkin jäänyt vähemmälle. On ollut niin paljon mukavaa tekemistä, että ei ole somessa ja puhelimella ehtinyt roikkua niin paljoa. Kesäkuu alkaa olla lopuillaan ja kohta on enää kuukausi lomaa jäljellä. Ehkä kuitenkin puoltoista kuukautta, mutta niin se aika vaan kiitää ja menee nopeasti, kun on kivaa tekemistä. Tosiaan sain olla tuossa miesystäväni kanssa kaksin toukokuun viimeisen viikon sekä kesäkuun ensimmäisen viikon. Vierailimme lapsuuden maisemissa ja aika meni todella nopeasti. Kesäkuun toisella viikolla lapset tulivat takaisin kotiin. Ehdimme olla kotona muutaman päivän ennen varsinaista loma reissua, jonne lähdimme koko porukalla kaikki yhdessä. Lapset pääsivät maaseudulle ja lapsuuden maisemiini viettämään aikaa. Uimme, söimme, leivoimme, kyläilimme ja shoppailimme. Teki todella hyvää lapsille o

Nallekarkit ei koskaan mee tasan.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat <3 Viimeisiä päiviä viedään tällä viikolla. Viikko on mennyt nopeasti. Huomenna on jo perjantai ja sehän tarkoittaa tikkien poistoa. Jipii! Viikonloppu alkaa ja sunnuntaina saan omat lapset kotiin <3 Ikävä jo heitä. Tämä päivä ei ole ollut viikon paras päivä. Siitä myöhemmin lisää. Aamulla herätessäni olin pirteä. Nukuin viime yön pitkästä aikaa hyvin. Sekin vaikuttaa siihen, että ei ole päivisin niin väsynyt. Minulla piti tänään olla psykiatrisen sairaanhoitajan tapaaminen. Peruin sen kuitenkin, sillä en voi vielä istua ja sain jutella mieltä painavista asioista sielunhoitoterapeutin kanssa. Aion kuitenkin huomenna varailla uutta aikaa hoitajan tapaamiselle. Maanantaina pääsenkin taas pitkästä aikaa ryhmään, jossa käyn. Pari kertaa jäänyt väliin leikkauksen vuoksi. Tänään todellakin minulla ei ollut onnenpäivä. Vetoketju meni takista rikki ja sitä ei voi korjata. Lähdimme miehen kanssa Helsinkiin pyydystämään uutta takkia. Tuloksett