Siirry pääsisältöön

Ensimmäisen koulu viikon kuulumisia.

 Heips rakkaat lukijat ja tukijat! <3

Viikko on alkanut todella kivasti koulun merkeissä. On tosi hyvä fiilis taas pitkästä aikaa, kun koulut alkoivat sekä minulla, että lapsilla. Myös lasten harrastukset ovat alkaneet pyörimään ja se on hyvä, että lapsilla on muutakin elämää, kuin tv tai oma puhelin.

Maanantai

Tosiaan tyttäreni aloitti 7-luokan ja poikani 5-luokan. Heillä on kolme ensimmäistä päivää lyhempiä päiviä, kun ei ole vielä lukujärjestystä. Menee oma aikansa, että päästään taas normaaliin rytmiin. Lapset tulivat koulusta niin minä vuorostani lähdin kouluun. Meillä oli tosiaan näyttösuunnitelman ohjeistus ja tekeminen aiheena. Syksymmällä, jos korona ei puhkea pahemmin on ensimmäinen viiden viikon työharjoittelu päiväkodissa. Siinä ohessa tulee kaksi erilaista näyttöä tehtävänä, mutta näytöt tehdään kuitenkin samaan aikaan. Oli aika puuduttavaa istua auditoriossa nelisen tuntia, toki noin puolessa välissä oli ruokatauko, joka oli sen puoli tuntia. Illasta tulin kotiin ja lähdimme lasten kanssa keskustassa käymään asioilla. Kävin myös samalla vanhempieni luona kyläilemässä ja poikani meni omaan harrastukseensa, jota jatkaa täällä uudella paikkakunnalla, johon muutimme viime keväänä. Illemmasta, kun tulimme kotiin niin iltapala hommat ja kotityöt lapsilla, sekä nukkumaan meno aikaisin. Onneksi minulla on jo sen verran isommat lapset, että pääsen hyvissä ajoin nukkumaan ja saan aamulla nukkua pitkään.

Tiistai

Nukuin pitkään kello yhteentoista asti aamulla. Loikoilin vielä hetken sängyssä herätyskellon soiton jälkeen. Oli ihanan energinen fiilis monen tunnin jälkeen, kun oli saanut nukkua hyvin. Valmistauduin kouluun lähtöön ja taas sama, kun lapset tulivat kotiin, minä lähdin opintojen pariin. Sain pienen kävelylenkin tehtyä, kun luokkakaveri nappasi minut lähikaupalta kyytiin. Oli todella kaunis sää ja nätti ilma, minä siinä kävellessä tein facebookiin live videon. En ole harrastanut live videoita pitkään aikaan, joten nyt oli sellainen fiilis, että on kerrottava kuulumisia netin välityksellä. Kävely teki hyvää ja pääsin kouluun ajoissa. Koulussa oli aiheena työturvallisuus. Oli oikein ihana opettaja ja rento sekä mukava ilmapiiri ja päivä. Olisi voinut kuunnella vielä pidempäänkin. Kotiin tultuani luin vielä hetken koulu juttuja. Laittelin läppärin kiinni noin seitsemän maissa illalla. Sen jälkeen perus iltahommat ja nyt kirjoittelen parhaillaan blogia. Kohta on mentävä nukkumaan, sillä huomenna on uusi päivä. Minulla on asioiden hoitelua aamupäivästä ja iltapäivästä koulu kutsuu. Olemme koulun pihalla ja meillä on aiheena liikkuminen tapana varhaiskasvatuksessa. Mielenkiintoisia aiheita siis jälleen. Hyvää yötä teille kaikille! Jatkan huomenna blogin kirjoittamista.

Keskiviikko

Nukuin pitkään kello yhteentoista asti aamulla. Valmistelin taas muutaman tunnin kouluun lähtöä. Meillä oli koulussa aiheena Liikkuminen työtapana varhaiskasvatuksessa. Oli kyllä erittäin mielenkiintoinen aihe ja kyllä tuli taas opittua lisää uusia asioita. Monet lapsuudessa leikityt leikit tulivat esille mm. kirkonrotta, purkkis ja keinupallo. Oi, noita ihania lapsuuden leikkejä. Meille suotiin vielä erittäin hyvä sää, joten mikäs siinä istua auringonpaisteessa opiskelemassa teoriaa ja välillä juoksu ja hippa leikkejä leikkien. Koulun jälkeen lähdimme äkkiseltään hakemaan pojalleni pyörää. Poikani on kasvanut viimeisen vuoden aikana omasta pyörästä ulos ja löysimme hänelle käytettynä oikein hyvän pyörän. Hän on ollut erittäin tyytyväinen ja on pyöräillyt joka päivä kouluun, jonne on ehkä joku noin kolmen kilometrin matka. Pyörä kauppojen jälkeen kävimme vielä lasten kanssa ruokakaupoilla ja asioilla. Siinähän se ilta menikin hyvin nopeasti ja oli jo nukkumaan menon aika.

 

Torstai

Torstai aamuna olin varannut itselleni hieronnan. Hieronta teki erittäin hyvää ja odotan jo innolla, että milloin saisin varata uutta aikaa hierontaan. Huomaan, kun teen lasten kanssa töitä, että niska- hartia seutu on tiukilla sekä alaselkä. Niitä nyt sitten yritän kuntouttaa silloin tällöin kotona erilaisilla jumppa ohjeilla sekä hieronnalla. Kyllä hieronta on todella kallista täällä pääkaupunkiseudulla, joten opiskelija hieronnat on todella kysyttyjä. Sinnekin itse olen mennyt, kun ei ole yksinhuoltajana varaa kaikkeen asioihin, joistakin täytyy nipistää pois, jotta voi saada jotakin mitä tarvitsee tai, että pystyy pitämään huolta omasta terveydestä. Torstai oli myös viimeinen koulupäivä tällä viikolla. Oli erittäin mielenkiintoiset tunnit iltapäivällä koululla ja haikein fiiliksin taas jäimme odottamaan lähiopetus tunteja, sillä ensiviikolla opiskelemme etänä teamsin kautta tunnit. On se niin erilaista istua auditoriossa ja kuunnella opettajaa, kuin istua omassa kodissa tietokoneen ääressä. Tunnilla käsiteltiin aihetta, tutkiminen työtapana varhaiskasvatuksessa. Katseltiin, erilaisia tapoja, joita voi käyttää mm. matemaattisissa asioissa päiväkodissa. Mikä opettaa lasta siihen, että hän pärjäisi koulussa matemaattisissa aineissa. Käytiin läpi myös asioita esim. liikunta tai ilmaisuaineet. On todella iloinen fiilis siitä, että saan olla opiskelemassa juuri tätä alaa. Erittäin mielenkiintoista.

Perjantai

Vapaa päivä. En ollut suunnitellut juurikaan mitään etukäteen. Odotin jo kovasti viikonlopun alkavan, vaikka toki myönnän sen, että koulua jäin kaipaamaan. Seuraavat tunnit vasta ensi keskiviikkona, siihen on vielä paljon aikaa. Kävin vanhempien kanssa hakemassa veljeni koulusta, menin tapaamaan ystävää kahville ja siitä suoraan kotiin lasten luokse. Lapset olivat olleet kotona, koko iltapäivän yksin, joten senkin vuoksi kiirehdin kotiin. Perjantai illan käytin siivoamiseen, kun torstaina oli niin puhki, etten jaksanut siivota enää kotia. Ensi viikolla, jos jaksan, ryhdistäydyn sen verran, että en jätä kotitöitä viikonlopulle. Yritän tehdä kotityöt torstaina, niin pääsee hyvissä ajoin viettämään viikonloppua.

Viikonloppu

Lauantaina siskon tytöt tulivat luokseni yökylään. Kävimme lasten kanssa uimassa porukalla ja siinä meni koko päivä. Illasta kyläilimme vanhempieni luona, kun vanhin veljeni tuli käymään heidän luonaan. Vanhin veljeni asuu vaimonsa kanssa tuolla pohjois-Savossa, joten sieltä kulkeminen ei ole yksinkertaista, kun on pitkät ajomatkat. Illalla, kun tulimme kotiin, toinen siskon likoista oli nukahtanut jo vanhempien luona vieraillessa. On nuo lapset niin ihania ja rakastan heitä hyvin, paljon.

Sunnuntaina siskoni kävi meillä kyläilemässä samalla, kun haki likat kotiin. Minä lähdin tapaamaan ystävää toisella paikkakunnalle. Lapset olivat omilla menoillaan. Neiti lähti leiri isosten kanssa viettämään päivää kauppakeskukseen. Siellä heillä oli megazonessa käynti sekä ruokailu järjestetty sen jälkeen. Tyttäreni toimi isosena seurakunnan leirillä kesällä. Leirillä oli sen verran paljon isosia, että leiriläiset eivät saaneet palkaksi rahaa, vaan heidät vietiin sitten porukalla aktiviteettiin ja syömään. Illasta tulimme kotiin ja kävimme vanhempieni luona. Muut menivät jo nukkumaan ja minä vielä täällä koneella kirjoittelen, kun ei uni tule. Toisaalta olisi hyvä mennä ajoillaan nukkumaan, kun ensiviikolla on poikkeuksellisesti aamupäivät koulua, niin herätyskello soi jo kello seitsemän keskiviikko aamuna.

Ihanaa alkavaa viikkoa teille rakkaat lukijat ja tukijat! <3 Olette tärkeitä jokainen juuri sellaisina, kuin olette. Pidetään rakkaistamme huolta ja nautitaan rakkaiden kanssa, niistä hyvistä hetkistä.

Ps. Meille kotiutuu vihdoinkin huomenna oma lemmikki kotiin. Ninni kissa <3

-Love Johkis

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huono seura hyvät tavat turmelee.

 Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Ihanaa taas jakaa teille jotakin suoraan sydämestä. Ajattelin teille kirjoittaa siitä, kuinka olen omassa elämässäni kokenut sen, että todellakin seura tekee kaltaisekseen. Viimeksi kirjoitin teille jonkin verran entisestä avioliitostani, joka päättyi lopulta eroon. Toki jokaisella ihmisellä on asiasta omat näkemykset ja monesti kuullaan se toisen ihmisen versio, toinen jää kuulematta ja sillä perusteella tulkitaan, millainen toinen ihminen on. Olen aikaisemmin kirjoittanut siitä, kuinka usko on osa minua ja minun sekä lasteni elämää. Olin noin kymmenenvuotias tullessani uskoon ja minut kasvatettiin ikään kuin pumpulissa. Vanhempani kielsivät minulta lähes kaiken, sanomalla, että ei uskovaiset ihmiset tee niin. Muistan monesti, kun en uskaltanut sanoa kavereille, että en pääse johonkin, kun vanhempani eivät anna lupaa. Toisaalta olen siitä kiitollinen, että he varjelivat minua viimeiseen asti kaikelta pahalta, kunnes jossain vaiheessa tein kaikk

Kesäkuun kuulumiset.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Pitkästä aikaa kirjoittelen blogia ja saan syventyä kirjoitusten pariin. Olen tässä monet kerrat miettinyt, että nyt kesällä somettaminen on muutenkin jäänyt vähemmälle. On ollut niin paljon mukavaa tekemistä, että ei ole somessa ja puhelimella ehtinyt roikkua niin paljoa. Kesäkuu alkaa olla lopuillaan ja kohta on enää kuukausi lomaa jäljellä. Ehkä kuitenkin puoltoista kuukautta, mutta niin se aika vaan kiitää ja menee nopeasti, kun on kivaa tekemistä. Tosiaan sain olla tuossa miesystäväni kanssa kaksin toukokuun viimeisen viikon sekä kesäkuun ensimmäisen viikon. Vierailimme lapsuuden maisemissa ja aika meni todella nopeasti. Kesäkuun toisella viikolla lapset tulivat takaisin kotiin. Ehdimme olla kotona muutaman päivän ennen varsinaista loma reissua, jonne lähdimme koko porukalla kaikki yhdessä. Lapset pääsivät maaseudulle ja lapsuuden maisemiini viettämään aikaa. Uimme, söimme, leivoimme, kyläilimme ja shoppailimme. Teki todella hyvää lapsille o

Nallekarkit ei koskaan mee tasan.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat <3 Viimeisiä päiviä viedään tällä viikolla. Viikko on mennyt nopeasti. Huomenna on jo perjantai ja sehän tarkoittaa tikkien poistoa. Jipii! Viikonloppu alkaa ja sunnuntaina saan omat lapset kotiin <3 Ikävä jo heitä. Tämä päivä ei ole ollut viikon paras päivä. Siitä myöhemmin lisää. Aamulla herätessäni olin pirteä. Nukuin viime yön pitkästä aikaa hyvin. Sekin vaikuttaa siihen, että ei ole päivisin niin väsynyt. Minulla piti tänään olla psykiatrisen sairaanhoitajan tapaaminen. Peruin sen kuitenkin, sillä en voi vielä istua ja sain jutella mieltä painavista asioista sielunhoitoterapeutin kanssa. Aion kuitenkin huomenna varailla uutta aikaa hoitajan tapaamiselle. Maanantaina pääsenkin taas pitkästä aikaa ryhmään, jossa käyn. Pari kertaa jäänyt väliin leikkauksen vuoksi. Tänään todellakin minulla ei ollut onnenpäivä. Vetoketju meni takista rikki ja sitä ei voi korjata. Lähdimme miehen kanssa Helsinkiin pyydystämään uutta takkia. Tuloksett