Siirry pääsisältöön

Puolen vuoden kuulumiset.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat!

Viime kevät oli kaaosta kerrakseen. On ollut monen monta asiaa ja ylipäätään viimeinen vuosi koronan kanssa eläessä. Mennään kuukausittain eteenpäin.

Tammikuu

Aloitin uuden työn päiväkodissa. Minua jännitti kovasti, vaikka päiväkoti oli tuttu ennestään, kun olin suorittanut siellä ensimmäisen työharjoittelun. Työkaverit olivat mukavia ja oli tosi hyvä tiimi, jonka kanssa tehdä töitä. Kyllä täytyy sanoa, että tätä paikka jäin kovasti kaipaamaan. Ne aamut, kun sai lähteä töihin ja arjen askareisiin päivittäin. Rakastan myös tehdä tätä työtä, kun päivittäin sain pitää lähellä pieniä elämän ihmeitä. Laittaa heidät myös unille keskellä päivää, vaikka toki välillä oli villiäkin menoa nukkumahuoneen puolella. Kyllä pienetkin ihmiset sen taidon osaavat. Mutta silti rakastan heitä koko sydämestäni, en muuten uskoisi olevani tällä alalla.

Helmikuu

Työnteko jatkui edelleen, vaikka tammikuu ei alkanut ihan suunnitelmien mukaan. Monet pitivät lomaa ja meillä oli työyhteisössä myös todella tiukkaa henkilökunnan kanssa. Oli kova sijaisten tarve, mutta niitä sijaisia on todella hankala varhaiskasvatusalalla saada, varsinkin, kun oli yksityisestä päiväkodista kyse. Yritin vain selviytyä päivästä toiseen ja tahti oli liian kova siihen nähden, että olin yksin huoltaja lasten kanssa ja siihen vielä opiskelujen viimeisteleminen. Meillä myös perheessä oli karanteeni tyttärellä. Joten sekin toi oman osansa, että lasten loma viikko meni kotona ollessa lapsilla ja minulla töissä.

Maaliskuu

Tuli pysähtyminen elämässä. Minä sairastuin töissä ollessa. Siitä alkoi pitkä sairasloma. Jäin ihan kokonaan taas tyhjän päälle. Ahdistuin ja pelkäsin, että masennun. Kihlattuni yritti tukea minua parhaansa mukaan, vaikka etäsuhteessa elettiin. Ei ollut helppoa yhtäkkiä jäädä kokonaan kotiin. Opiskelin ja istuin kotona tekemättä mitään. En jaksanut oikein nähdä ketään eikä huvittanut. Onneksi kuitenkin lapset pitivät minutkin tolpilla. Heidän vuokseen oli jaksettava ja ei ollut vaihtoehtoa jäädä sängynpohjalle makaamaan. Siinä sivussa jouduin hyvästelemään työyhteisön, jossa olin tykännyt olla töissä. Luopumaan siitä, mikä oli minulle rakasta. En kyennyt ymmärtämään, että taas minulle käy näin.

Huhtikuu

Sairastelu jatkui ja minulla oli lääkärikäyntejä erikoissairaanhoidon puolella. Odottelua ja odottelua. No onneksi kuitenkaan ei mistään vakavasta asiasta ollut kyse. Hoidin kodin, lapset ja tapasin ystäviä, mitä jaksoin. Pääsiäisloma meni lasten kanssa reissatessa toisella paikkakunnalla. Se teki hyvää. Viimeisiä ammatillisia opintoja suorittaen. Enää jäisi yksi näyttö syksylle ja sitten ytoja, joita itsenäisesti tehdään kotona. Elämää myös etäsuhteessa ja lemmikkimme pääsi myös matkustelemaan junalla paikkakunnalta toiselle. Voisi sanoa, että huhtikuu menikin yllättävän nopeasti, vaikka olikin paljon tekemistä niin tärkeää, kuin ei niin tärkeää. Lääkärin kanssa myös keskustelimme, että töihin paluuni ei ole mahdollinen vielä, ennen kuin olen saanut itseni kuntoon.

Toukokuu

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Toisille toukokuu oli juhlan aikaa ja toisille ei. Meilläkin lapset pääsivät siirtymään luokalta toiselle. Syksyllä poikani aloittaa viimeisen alakoulu luokan ja tyttäreni siirtyy kahdeksannelle luokalle. Kihlattuni aloitti myös työt Järvenpäässä, joten etäsuhde jäi vähän vähemmälle. Edelleen kävin sairaalassa varjoaine kuvattavana ja lääkäri käyntejä oli tiuhaan tahtiin. Leikkauksesta puhumattakaan, ei mitään tietoa. Kuitenkin toukukuun lopussa sain tiedon, että neljästoista kesäkuuta kirurgin käsi kutsuu. Siihen henkisesti ja fyysisesti valmistautuminen. Ennen leikkausta mentiin dieetillä lääkärin suosittelemana. Näin ystäviä sen minkä jaksoin ja lasten kanssa vietin aikaa niin paljon, kun jaksoin. Siinä se toukokuu vierähti hyvin nopeasti.

Kesäkuu

Ollaan puolessa välissä vuotta. Leikkaus edessä ja se oli todella pelottavaa ja jännittävää. Kuitenkin kaikki meni hyvin ja puolet kesäkuusta menikin leikkauksesta toipuessa. Lapset olivat isällään sen aikaa, kun minä makasin melkein neljä päivää sairaalassa. Kävimme myös kihlattuni kummipiojan rippijuhlissa. Jaksoin sinnekin lähteä, vaikka leikkauksesta oli viisi päivää. Olen aina sitä sanonutkin, että olen urhea nainen ja jaksan kyllä, vaikka toki itku tirahteli useamman kerran. Olemme myös saaneet muutaman päivän viettää yhdessä perheenä. Sekin on ollut mukavaa. Voisin erikseen kirjoitella tänne blogiin leikkauksesta kertomuksen ja sairaalassa olon. Siitäkin selvisin hyvillä mielin voittajana kotiin ja toipuminen jatkuu.

Kiitos teille rakkaat lukijat ja tukijat, että jaksatte seurata blogiani. On todella ollut ilo nähdä, kun kirjoitan tekstiä, että teitä seuraajia täällä blogissani käy. Sitä ei koskaan tiedä, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mihin kaikkeen sitä jaksaakaan ryhtyä tämän blogin kanssa. Sen aika näyttää.

 

Love: Johkis

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huono seura hyvät tavat turmelee.

 Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Ihanaa taas jakaa teille jotakin suoraan sydämestä. Ajattelin teille kirjoittaa siitä, kuinka olen omassa elämässäni kokenut sen, että todellakin seura tekee kaltaisekseen. Viimeksi kirjoitin teille jonkin verran entisestä avioliitostani, joka päättyi lopulta eroon. Toki jokaisella ihmisellä on asiasta omat näkemykset ja monesti kuullaan se toisen ihmisen versio, toinen jää kuulematta ja sillä perusteella tulkitaan, millainen toinen ihminen on. Olen aikaisemmin kirjoittanut siitä, kuinka usko on osa minua ja minun sekä lasteni elämää. Olin noin kymmenenvuotias tullessani uskoon ja minut kasvatettiin ikään kuin pumpulissa. Vanhempani kielsivät minulta lähes kaiken, sanomalla, että ei uskovaiset ihmiset tee niin. Muistan monesti, kun en uskaltanut sanoa kavereille, että en pääse johonkin, kun vanhempani eivät anna lupaa. Toisaalta olen siitä kiitollinen, että he varjelivat minua viimeiseen asti kaikelta pahalta, kunnes jossain vaiheessa tein kaikk

Kesäkuun kuulumiset.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Pitkästä aikaa kirjoittelen blogia ja saan syventyä kirjoitusten pariin. Olen tässä monet kerrat miettinyt, että nyt kesällä somettaminen on muutenkin jäänyt vähemmälle. On ollut niin paljon mukavaa tekemistä, että ei ole somessa ja puhelimella ehtinyt roikkua niin paljoa. Kesäkuu alkaa olla lopuillaan ja kohta on enää kuukausi lomaa jäljellä. Ehkä kuitenkin puoltoista kuukautta, mutta niin se aika vaan kiitää ja menee nopeasti, kun on kivaa tekemistä. Tosiaan sain olla tuossa miesystäväni kanssa kaksin toukokuun viimeisen viikon sekä kesäkuun ensimmäisen viikon. Vierailimme lapsuuden maisemissa ja aika meni todella nopeasti. Kesäkuun toisella viikolla lapset tulivat takaisin kotiin. Ehdimme olla kotona muutaman päivän ennen varsinaista loma reissua, jonne lähdimme koko porukalla kaikki yhdessä. Lapset pääsivät maaseudulle ja lapsuuden maisemiini viettämään aikaa. Uimme, söimme, leivoimme, kyläilimme ja shoppailimme. Teki todella hyvää lapsille o

Heinäkuu alkaa olla lopuillaan.

Heips rakkaat lukijat ja tukijat! Heinäkuun toinen viikko Kesäkuu vaihtui nopeasti heinäkuun puolelle. Voi sanoa, että ollaan jo puolessa välissä kesää. Päivät ja viikot hurahtavat todella nopeasti. Toisaalta voi sanoa, että on erilainen kesä ollut koronan vuoksi. On myös ollut uudenpaikkakunnan vaihdoksen myötä. Olemme olleet tyytyväisiä lasten kanssa meidän kesän tekemisiin. Olemme paljon saaneet uida ja viettää kesää luonnon ja maaseudun keskellä. Sekin on omanlaisensa tapa rauhoittua. Tästä on hyvä jatkaa! Heinäkuuta ollaan jo menty kivasti puoleen väliin asti. Olemme olleet heinäkuussa paljon kotosalla ja viettäneet kesää ihan tässä kodin lähellä. Lapset ovat myös olleet isällään ja sekin on ollut kiva juttu, kun mulla on sitten ollut vapaa aikaakin. Viime viikonloppuna olin treffeillä pitkästä aikaa. On ihana, kun vapaa viikonloppuina saa tehdä itse mitä haluaa. Ilman mitään aikatauluja. Treffit onnistuivat tosi mainiosti. Oli rento ja kiva meininki ja paljon aktiviteettia.